Wat kun je met office 365?

Office 365 is, als je het in één woord zou moeten samenvatten, te vergelijken met een lego-blokkendoos. Het klinkt misschien raar, maar het is een enorme ruimte waar iedere collega of student zijn eigen stukje kan bijdragen en iets van kan maken wat jouw groep nodig heeft. Het doel van de onderdelen van Office 365 is het verbeteren van de onderlinge samenwerking. Office 365 bestaat uit een hoop verschillende onderdelen en deze kun je eenvoudig verdelen.

Verdeling van Office 365

Office 365 kun je verdelen in drie verschillende delen. Office 365 bestaat uit een Sharepoint waarbij het gaat om documenten delen en samen aan documenten werken. Je kunt hier alle documenten vinden van het bedrijf en ze in Sharepoint bewaren en vervolgens weer verwijderen als ze niet meer nodig zijn. Vervolgens is er een onderdeel gericht op productiviteit. Het gaat er bij Office 365 om wat er nog moet gebeuren, je kunt er werk automatiseren en informatie met andere apparaten delen via PowerApps. Ten slotte is er een onderdeel van Office 365 dat gericht is op de communicatie. Je hebt hiervoor Yammer, Teams, groepen, mails chats en nog veel meer. Hierbij kun je kiezen met wie je groepen wilt aanmaken en communiceren over bepaalde onderwerpen. Ook kun je videoconferences organiseren met de mensen die er baat bij hebben om er bij te zijn.

Het aanschaffen van een Office 365 Licentie

Door Office pakketten aan te schaffen krijg je toegang tot een grote hoeveelheid hoogwaardige producten. Je kunt kiezen uit verschillende soorten waarmee je verschillende dingen kunt. Zo krijg je onder andere toegang tot programma’s als Word, Excel, Powerpoint en Outlook. Er zijn nog een hoop andere apps, maar dit zijn een aantal van de meest gebruikte apps die er op dit moment zijn als het gaat over werk. Je kunt ervoor kiezen om een standaardpakket aan te schaffen, maar je kunt bijvoorbeeld ook voor Office 365 personal kiezen. Wat jou het beste ligt en wat jij nodig hebt, is afhankelijk van je huidige situatie. Het is dan ook niet zomaar te zeggen welk pakket het beste is. Dit is afhankelijk van wat je nodig hebt en wat je budget is.

Waar kun je Office 365 kopen?

Je kunt online tegenwoordig op veel verschillende plekken licenties kopen. De originele aanbieder van Office 365 is Microsoft. Dit bedrijf verkoopt de licenties nog steeds, maar de prijzen zijn er erg hoog vergeleken met die van andere sites en bedrijven. Je kunt ervoor kiezen om alsnog via de officiële manier aan de licentie te komen, maar dit is tegenwoordig niet meer nodig en kost je een hoop extra geld. Op minder bekende sites kun je namelijk voor een lagere prijs hetzelfde product kopen. Bij deze sites zijn de pakketten als het goed is precies hetzelfde. Zo moet jij voor Windows 10 home bij Microsoft bijvoorbeeld maar liefst 149 euro betalen terwijl je hiervoor op een minder bekende site slechts rond de 15 euro kwijt bent. 

Deze prijsverschillen maken het misschien toch wel de moeite waard om even online te zoeken naar andere mogelijkheden waar jij een licentie goedkoper kunt aanschaffen. De websites die dit soort licenties tegen een zeer lage prijs aanbieden, hebben vaak ook nog een hoop andere licenties in hun assortiment. Je kunt hier bijvoorbeeld ook een besturingssysteem als Microsoft Windows 10 Home aanschaffen. Als je nog een besturingssysteem nodig hebt, is het dus aan te raden om eens goed op het internet te gaan zoeken.