Wanneer is jouw auto een sloopauto?

Het is super vervelend als je schade aan je auto hebt. Met kleine schade kun je naar een garage. Maar soms gebeurt het ook dat er te veel schade aan de auto is en hij niet meer door de keuring kan. Dit is heel erg vervelend want daardoor mag je niet meer op de weg rijden. Op het moment dat je auto total loss wordt verklaard of dat je niet meer door de keuring komt noem je het een sloopauto. Maar wat nu? Je kan niet meer rijden, maar betaald nog wel veel belasting. In dit artikel vertellen we je meer wat je moet doen in deze situatie. 

Verkopen of laten slopen?

Heel erg veel mensen met een sloopauto weten niet goed wat ze met de auto moeten. Dit is erg logisch. Je hebt meerdere manieren om van je sloopauto af te komen. Een manier die veel mensen proberen, maar wel lastig is is: je sloopauto verkopen. Dit kan handig zijn omdat je veel geld kan krijgen voor de auto. Ja, er zijn zeker mensen die een sloopauto willen kopen. Dit komt omdat er veel onderdelen in een auto zitten die erg veel geld waard zijn. Mensen kopen vaak een sloopauto wanneer ze zelf aan het klussen zijn met hun eigen auto. Wel kan het online verkopen van een sloopauto heel erg lang duren. Dit is heel erg zonde omdat je wel belasting betaald voor de auto. Er zijn ook nog andere manieren om van je sloopauto af te komen. Een andere manier is om de onderdelen los te verkopen. Dit kan namelijk veel sneller gaan en je kan per onderdeel meer vragen. Ook is dit een manier waarbij het nog steeds erg lang kan duren voordat je al je onderdelen verkocht hebt. 

Dan kun je natuurlijk je auto ook naar de sloperij brengen. Deze manier is het snelst. Ook wordt hier de auto gelijk van jouw naam gehaald. Ook wordt dit veilig gedaan en al je onderdelen schoongemaakt en verkocht. Dit is ook een duurzame manier aangezien de resten van de auto hergebruikt wordt. 

Wat doet een sloperij met een sloopauto?

Wanneer je je sloopauto hebt verkocht aan de sloperij gaat de sloperij er direct mee aan de slag. Het eerste wat ze doen is de auto van je naam afhalen. Dit is super fijn want hierdoor betaal je geen belasting meer. Hierna worden alle onderdelen uit de auto gehaald en die worden verkocht. Vervolgens halen ze alle vloeistoffen uit bijvoorbeeld de accu. Daarna worden de overige onderdelen gerecycled en hergebruikt. Dit is dus een hele duurzame en snelle manier om van je sloopauto af te komen.