Wat is de actuele oud ijzer prijs? 

Vroeger kon je niet zonder ijzer uit, ieder product zat wel op een manier ijzer in verwerkt. Daarom is er tegenwoordig nog zoveel ijzer op de markt. Een hoop mensen irriteren zich om in het bezit van oud ijzer te zijn. Het ligt maar in de weg, je kunt er toch niks voor krijgen zul je denken. Maar in tegendeel is dat zelfs, de oud ijzer prijs ligt heel gunstig voor degene die veel oud ijzer bezit. Je er voor kiezen om het dus weg te gooien waar je niks voor zult krijgen of je kiest ervoor om het in te leveren. Op deze manier draag jij ook een steentje bij aan de overproductie van producten. Er hoeft dan geen nieuwe grondstoffen te worden gewonnen voor bijvoorbeeld een magnetron. 

Oud ijzer

Het hergebruiken van oud ijzer

Zoals hierboven benoemd is het rond uit zonde om niet het oud metaal niet te hergebruiken voor andere productie/ doeleinden. Als je bijvoorbeeld een wat groter bedrijf bent, zul je zien dat je een stuk meer oud ijzer hebt dan dat je denkt. Zo is het dus ook mogelijk om in een keer grote hoeveelheden op te halen. Door te gebruikmaken van een container, zou je ook grotere hoeveelheden kunnen inleveren dat het en niet in de weg meer ligt en levert geld op. Het is een hele klus om van oud ijzer prijs weer goed bruikbaar ijzer te maken. Al de verschillende oud ijzer soorten moeten eerste gesorteerd worden zodra het binnenkomt. Door middel van een graafmachine en een heftruck, word deze verschillende oud ijzer soorten geordend. Om een prijs vast te stellen komt er een apparaat van pas die de prijs per kilo berekent. Dit apparaat kan met behulp van een analyse zien wat voor metalen er in sommige producten zijn verwerkt. Vervolgens word er gewogen hoeveel kilo aan oud ijzer je komt brengen. En tenslotte krijg je dus geld voor het inleveren van oud ijzer per kilo.

Elk oud ijzer soort heeft een ander prijskaartje

Ook voor elke soort oud ijzer wordt een andere soort oud ijzer prijs vast gesteld. De ene soort ijzer wordt namelijk veel meer geproduceerd dan de ander. Als je kijkt zit er ook wel zeker prijsverschil tussen de verschillende soorten ijzeren. Een ijzersoort als bijvoorbeeld Aluminium wordt tegenwoordig veel meer gebruikt dan bijvoorbeeld koper. Nu zit er waarschijnlijk alleen nog koper in producten die elektriciteit gebruiken, zoals een waterkoker of een televisie. Koper is namelijk een zeer goede stroomgeleider die ervoor zorgt dat elektriciteit van A naar B gaat. Producten zoals bekabelde PVC draden zijn ook behoorlijk meer waard dan bijvoorbeeld een zwaar oud ijzer